Enordic FI

Ardian ostaa energiayhtiö Nevelin

Ranskalainen sijoitusyhtiö Ardian ostaa kaukolämpöä ja teollisuuden energiaratkaisuja tarjoavan Nevel Oy:n koko osakekannan. Vapo-konsernin kokonaan omistamalla Nevelillä on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa yli 130 energiantuotantolaitosta ja yli 40 kaukolämpöverkkoa. Nevelin […]

Read More →

eNordic tähtää kestävän energian tuotannon lisäämiseen Pohjoismaissa

eNordicista rakennetaan yhtiö, joka palvelee Pohjoismaita siirtymisessä uusiutuvan energian tuotantoon. eNordicin CEO Eero Auranne kertoo tavoitteesta: – Meidän tähtäimessämme on rakentaa Pohjoismaiden johtava kestävän energiantuotannon investointialusta. Teemme tämän yritysostojen ja […]

Read More →

Ardian sopinut 20-vuotisen projektilainan Åndbergin tuulivoimalalle KfW IPEX -pankin kanssa

Hankkeen vakaa tuottonäkymä ja projektin kattavasti rakennettu sopimuskokonaisuus mahdollistivat pitkän laina-ajan. Ardian on sitoutunut edistämään kestävää energiantuotantoa vallitsevista markkinaolosuhteista huolimatta. Ranskalainen Ardian on yksi maailman johtavista yksityisistä sijoitusyhtiöistä. Heinäkuussa 2020 […]

Read More →

Ranskalainen Ardian ostaa Lakiakankaan tuulipuiston Isojoella

Ranskalainen sijoitusyhtiö Ardian on ostanut Lakiakankaan tuulipuiston Isojoella Etelä-Pohjanmaalla saksalaistaustaiselta CPC Finland Oy:ltä. Tuulipuisto on maailman suurimpiin sijoitusyhtiöihin kuuluvalle Ardianille ensimmäinen sijoituskohde Suomessa. “Tämä investointi on hyvä esimerkki pyrkimyksestämme luoda […]

Read More →

Tavoitteemme: kestävä kehitys

eNordic haluaa olla kärjessä muuttamassa pohjoismaista energiajärjestelmää kestävän kehityksen mukaiseksi rakentamalla usean miljardin energia alan investointiportfolion.

""

Maailmassa tarvitaan ennennäkemättömän suuri, syvä muutos energiajärjestelmässä – nopeasti. Kuluttajat haluavat tätä, ja teknologian kehitys tuottaa siihen jatkuvasti ratkaisuja.

Pohjoismaat on ensimmäisiä markkinoita maailmassa, jossa muutos kestävän kehityksen mukaisiin energiajärjestelmiin on tapahtumassa. Täällä voidaan näyttää esimerkkiä muulle maailmalle, että se on mahdollista. Jo nyt muutoksen vaatimat teknologiset ja kaupallisesti kilpailukykyiset ratkaisut valtaavat alaa.

Tämän vuoksi eNordic on perustettu: olemme Pohjoismaiden ensimmäinen kestävän kehityksen mukainen energiayhtiö. Investoimme ja kehitämme tuuleen, bioenergiaan, maalämpöön, vesivoimaan ja aurinkoenergiaan perustuvaa sähkön ja lämmön tuotantoa. Hankimme yritysostoin myös olemassa olevia energia-alan yrityksiä ja kehitämme niitä tämän tavoitteen mukaisesti.

Tavoitteemme on mahdollistaa pohjoismaisen energiasektorin muutos olemalla kumppani tässä kehityksessä investoinnein, yritysostoin ja kehittämällä investointejamme.

Investoinnit: uusiutuva energia

Nyt neljä tuulivoimapuistoa, kapasiteetti yhteensä 471 MW

 • HAMNEFJELL
  HAMNEFJELL

  2016 käynnistyneessä tuulivoimapuistossa on 15 3.45 MW Vestas turbiinia yhteensä 51.8 MW. Yhteisyritys ARDIANin ja Finnamark Kraft in kanssa.

 • LYRESTAD
  LYRESTAD

  Vuonna 2016 käynnistynyt 76 MW tuulivoimapuisto, joka tuottaa Googlen konesaleille puhdasta energiaa. Yhteisyritys ARDIANin ja Rabbalshede Kraftin kanssa.

 • ÅNDBERG
  ÅNDBERG

  Vuonna 2021 valmistuva tuulivoimapuisto, teholtaan 280 MW. Puisto tuottaa yli 800 GWh puhdasta energiaa. ARDIAN omistaa puistosta 100%.

 • LAKIAKANGAS 1
  LAKIAKANGAS 1

  Vuonna 2019 käynnistynyt tuulivoimapuisto, teho 57,3 MW. Puisto tuottaa mm. Googlen konesaleille puhdasta energiaa. Ardian omistaa 100 %.

eNordic: kokeneet asiantuntijat

Paikallinen tiimi investointien kehitykseen, yritysostoihin ja niiden hallinnointiin

Kasvava tiimimme yhdistää paikallisen energia-alan osaamisen ja ARDIANin investointivoimavarat. Enordicin johtotiimillä Eerolla ja Thomasilla on pitkä kokemus energia-alan yhtiöissä, niiden transformaatiossa toimialan murroksissa.

Eero Auranne

Eero Auranne

CEO

Eero Auranne: 30 vuoden kokemus energiasektorilta: Empower toimitusjohtaja, ÅF Energiadivisioonan johtaja, Fortum international power business divisioonan johtaja.

Sähköposti: eero.auranne@enordic.fi
Puh: +358 44 425 2200

Thomas Linnard

Thomas Linnard

Managing Director

Thomas Linnard: yli 10 vuoden kokemus uudistuvan energian parissa, viimeksi ruotsalaisen tuulivoimayhtiön Rabbalshede Kraftin toimitusjohtaja.

Sähköposti: thomas.linnard@enordic.fi
Puh: +46 70 610 0120

Rami Rajala

Rami Rajala

Head of Energy Markets

15 vuoden kokemus energiasektorilta markkina-analyysin ja riskienhallinnan tehtävistä, viimeksi salkunhoitajana Fortumin Trading and Asset optimisation -yksikössä.

Sähköposti: rami.rajala@enordic.fi
Puh: +358 50 376 1456

Arvomme: vastuullinen kumppanuus

Tavoitteena pitkäaikaiset liiketoimintasuhteet

Haluamme rakentaa pitkäaikaisia liiketoimintasuhteita – emme kertaluontoisia diilejä. Toimintamme on läpinäkyvää ja lojaalia. Toimimme vastuullisesti ja rakennamme kestävän perustan liiketoiminnalle huomioiden aina sidosryhmien tarpeet. Uskomme, että hyvä bisnes tuottaa kaikille lisäarvoa jaettavaksi.

Lojalisuus

Rakennamme pitkäaikaisia liikesuhteita ja toimintamme on läpinäkyvää ja lojaalia.

Vastuullisuus

Toimimme vastuulliesti ja rakennamme kestävän perustan liiketoiminnalle huomoiden aina sidosryhmien tarpeet

Win-win

Uskomme että hyvä bisnes tuottaa kaikille lisäarvoa jaettavaksi.

Yhdistämme investointiosaamisen, investointikyvyn, alan tuntemuksen ja paikallisen osaamisen

Ardian: maailmanlaajuinen investointirahasto

Yksi maailman johtavista investointirahastoista

 • 0 miljardin USD:n rahastot hallinnoitavanaan
 • 0 työntekijää
 • 0 rahoitusammattilaista
 • 0 toimipistettä

Ardian on investointirahasto, jolla on toimintaa ympäri maailman. Ardian on Euroopan suurin ja yksi maailman johtavista investoreista. Investoinneissa Ardianilla on aina paikallinen näkökulma, ja energiasektorilla se on suuri ja kokenut tekijä.

eNordic on Pohjoismaiden ensimmäinen uusiutuvan energian investointialusta, joka perustuu Ardianin ja alan johtavien pohjoismaisten asiantuntijoiden kumppanuuteen. 

Vuodesta 2007 lähtien Ardianin infrastruktuurirahastot ovat rakentaneet ison hajautetun portfolion käsittäen tuuli-, aurinko-, bio- ja vesivoimaa. Ardianilla on kestävän kehityksen energiainvestointeja yhdeksässä maailman maassa, mm. Skyline Renewables USAssa, jolla on 800 MW käynnissä olevaa tuulivoimaa ja tavoitteena kasvattaa kapasiteetti 3 GW:iin. Italiassa Ardianilla on kaksi yhteisyritystä, joiden tuotantokapasiteetti on 460 MW. Vuonna 2018 divestoitu Kallista Ranskassa on Ardianin kehittämä ja Ranskan suurin uusiutuvan energian investointiportfolio.

Tähän mennessä Ardian on investoinut yli 40 infrastruktuuriyhtiöön, joista puolet toimii energiasektorilla. Ardianin 15 miljardin euron infrastruktuurirahastot ovat tehneet jo yli 8 miljardin euron arvosta investointeja toimialalleen. Ardianin Infrastructure kehittää jatkuvasti uusia investointikohteita ostamalla, rakentamalla ja yhtiötä kehittämällä erityisesti uusiutuvan energian sektorilla.