Enordic

eNordic tähtää kestävän energian tuotannon lisäämiseen Pohjoismaissa

eNordicista rakennetaan yhtiö, joka palvelee Pohjoismaita siirtymisessä uusiutuvan energian tuotantoon.

eNordicin CEO Eero Auranne kertoo tavoitteesta: – Meidän tähtäimessämme on rakentaa Pohjoismaiden johtava kestävän energiantuotannon investointialusta. Teemme tämän yritysostojen ja yrityskehitysten avulla. Strategianamme on yhdistää puhtaan energian tuotanto, jakelu ja laitokset. Vastaavaa ei markkinoilla ole.

Simo Santavirta, joka on Ardianin infrastruktuurirahaston operaatioista vastaava johtaja, jatkaa: – Moni pohjoismainen energiayhtiö nojaa perinteisiin energiantuotannon muotoihin, mutta ne eivät ole kestävän kehityksen mukaisia. Meillä on eNordicissa mahdollisuus rakentaa liiketoimintaa, joka perustuu puhtaan energian tuotantoon. Se erottaa meidät kilpailijoista. Ardian on keskittynyt kestävän kehityksen edistämiseen, ja eNordic sopii yrityksen pitkän tähtäimen tavoitteisiin. Ardianilla on toimialan syvällistä tuntemusta, ja sitä pyritään vahvistamaan aina paikallisten, verkostoituneiden tiimien avulla. Tässä tapauksessa eNordicin vankka osaaminen ja laaja suhdeverkosto ovat mahdollistaneet suunnitelmiemme nopean etenemisen. 

Eero Auranteen mukaan hyvä esimerkki on Ruotsissa rakenteilla oleva tuulipuisto. – Hankimme Åndbergin tuulivoimalan helmikuussa 2019. Puisto oli vielä tuolloin rakenteilla eikä sillä ollut yhtään sopimusta energiantuotannosta. Puolen vuoden kuluttua olimme solmineet kymmenen vuoden energianmyyntisopimuksen kolmasosaan puiston kapasiteetista. Sopimuskumppani Skellefteå Kraft on yksi Ruotsin johtavista energiayhtiöistä. Kun Åndberg käynnistyy v. 2022, se on alueen suurimpia tuulipuistoja, ja sen 280 MW:n tuotannolla pystytään lämmittämään noin 150 000 kotitaloutta. Meillä on nyt neljä tuulipuistoa: kaksi Ruotsissa, yksi Suomessa ja yksi Norjassa. Seuraavan viiden vuoden aikana aiomme rakentaa Pohjoismaissa kolmen miljardin euron portfolion. Kun se tapahtuu, olemme merkittävä alueellinen toimija kestävän energiantuotannon alalla. 

Lue lisää Ardianin sivuilta: The idea behind eNordic